Over ons

Natuurzorg Veluwe-Vallei is in 2016 opgericht door Aad Hendrickx. Wij werken in natuurgebieden in de omgeving van Wageningen, Ede, Bennekom en Renkum.

Achtergrond

Aad Hendrickx heeft van jongs af aan een passie voor buiten zijn. Dit zie je terug in zijn hele loopbaan. Als communicatiemedewerker en redacteur bij een communicatiebureau schreef hij over natuur en landelijk gebied. Ook bouwde hij websites voor groene organisaties en organiseerde hij bijeenkomsten over uitdagingen in de groene ruimte. Daarna ging hij beroepsmatig aan de slag als korenmolenaar. Hier was hij weliswaar niet direct in het groen aan het werk maar wel op ieder moment van de dag bezig met ‘de elementen’ en de invloed daarvan op het werken met de molen. In dit werkveld maakte hij voor het eerst echt kennis met de zorg. Hij ontdekte inspirerende voorbeelden van arbeidsmatige dagbesteding (waaronder bij een korenmolen).

Hierna maakte hij de overstap naar De Hoge Born in Wageningen. Dit is een leef-werkgemeenschap voor mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Hij werkte hier als agogisch werkbegeleider in verschillende werkgebieden en volgde ondertussen een opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Op deze plek ontdekte hij de kracht van buiten werken en de positieve invloed die het heeft op mensen die problemen ervaren in het dagelijkse leven.

Aad Hendrickx (foto MacSiers)
Kwaliteit

Natuurzorg Veluwe-Vallei is aangesloten bij de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW).

Verder is Natuurzorg Veluwe-Vallei lid van Klachtenportaal zorg. Dit is een onafhankelijk platform waar cliƫnten terecht kunnen met een klacht over de geleverde zorg of begeleiding.


Verder zijn we aangesloten bij onder meer Jouwdagbesteding.nl.

Natuurzorg Veluwe-Vallei doet zijn best om uw privacy te waarborgen. In de privacyverklaring leest u welke persoonsgegevens we noteren en hoe we daar mee omgaan.

Heeft u vragen? Neem gerust eens contact op!