Deelnemers en cliënten

Deelnemers en cliënten van Natuurzorg Veluwe-Vallei zijn volwassenen die voor korte of langere tijd ondersteuning nodig hebben om overdag aan de slag te gaan. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om (ernstige) psychische problemen, autisme of burn-out problematiek. Werken in het groen is erg geschikt voor mensen die gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving.

Als je in het dagelijkse leven problemen ervaart, kan buiten werken in het groen een goede manier zijn om je draagkracht te vergroten en jezelf te ontwikkelen.

Doelen

Je kunt bij ons aan de slag gaan met allerlei persoonlijke ontwikkeldoelen. Hieronder vind je er een aantal:
– Het ervaren van een zinvolle dagbesteding
– Het opdoen van succes ervaringen
– Het vergroten van je eigenwaarde en vertrouwen in je eigen kunnen
– Het uitbreiden van sociale en communicatieve vaardigheden
– Het opdoen van een dagritme en dagstructuur
– Het verbeteren van je fysieke conditie
– Het vergroten van je zelfredzaamheid
– Het vergroten van je persoonlijke weerbaarheid
– Praktische vaardigheden opdoen
– Het werken aan vaardigheden die nodig zijn voor vrijwilligerswerk of betaald werk (zoals samenwerken, initiatief nemen en verantwoordelijkheid dragen en nemen)

Indicatie

Om gebruik te maken van dagbesteding heb je een indicatie nodig. Bijvoorbeeld een WMO-indicatie van de gemeente. Ook met een persoonsgebonden budget kun je gebruik maken van dagbesteding.

Heb je nog geen indicatie maar denk je dat je mogelijk wel in aanmerking komt? Wageningers kunnen daarvoor contact opnemen met het Startpunt. Ook kun je kijken op de website van Regelhulp. Regelhulp geeft een overzicht van zorg en ondersteuning voor jeugd en volwassenen met een ziekte, beperking of psychische aandoening. In enkele stappen bepaal je aan de hand van je situatie en hulpvraag wat mogelijke oplossingen zijn.

Ben je benieuwd of onze dagbesteding voor jou geschikt is? Neem dan eens contact op met je consulent, begeleider of rechtstreeks met ons. Als je een keer vrijblijvend wil kennismaken, maak ik graag tijd vrij om je meer te vertellen en om van jou te horen wat je precies zoekt.

Noordberg, Renkum/Heelsum.
Met onze deelnemers onderhouden we dit uitzichtpunt.