Werkzaamheden en werkplekken

In natuurgebieden rondom Wageningen, Bennekom, Renkum en Doorwerth voeren we allerlei werkzaamheden uit. We gaan onder andere snoeien en zagen, doen onderhoud aan paden en verwijderen opslag van planten die niet op die plek horen. En dat doen we in het bos, op de hei en langs de rivier.

Waar gaan we werken

We werken onder andere in het bos tussen tussen Wageningen en Renkum. Het is een gevarieerd bosgebied met een paar kleine stukjes heide.

  • Op de hei staat behoorlijk wat opslag van kleine boompjes en struiken. Staatsbosbeheer wil de hei graag open houden en daarom wordt de opslag weggehaald.
  • In verschillende bospercelen zagen we Amerikaanse eikenboompjes om. Deze soort komt oorspronkelijk niet uit Nederland en overwoekert inlandse soorten.
  • We houden de paden begaanbaar en toegankelijk door overhangende takken te snoeien.

We zorgen samen voor een open heide, mooi onderhouden bos en begaanbare paden!

Welke werkzaamheden voeren we uit

Er is van alles te doen in de natuurgebieden rondom Wageningen. Hieronder een korte opsomming van mogelijke werkzaamheden:
– Snoeien van bomen in bos en lanen
– Bestrijding van exoten zoals Amerikaanse vogelpest
– Verwijderen van opslag in het bos en op de hei
– Onderhoud aan wandelpaden
– Onderhoud aan routebordjes en bankjes

Op deze kaart kun je zien waar de werkplekken liggen.

We nemen een schaftwagen mee naar onze werkplek. Deze is onder andere voorzien van verwarming. We hebben dus altijd een plekje om warm en droog te zitten.

Veluwe Oostereng
Veluwe Oostereng. Met linksachter een van de heitjes.