Ervaringen van cliënten en begeleiders

Klantmanager gemeente:

“Wat een goed nieuws dat je aanhoudende vertrouwen effect heeft. Het is een hele goede ervaring voor hem dat je vertrouwen schenkt zonder voorwaarden.” (december 2023)

WMO consulent:

“Ik heb de samenwerking met jou als erg prettig ervaren. Je hebt echt het beste met je cliënten voor!” (september 2022)

Ronald (31 jaar):

“Door mijn autisme heb ik geregeld veel onrust en stress. Door te werken in de natuur merk ik als ik thuis kom dat ik meer rust heb in mijn hoofd en minder stress. Het lukt mij dan veel beter om te ontspannen”. Lees meer

Oud-deelnemer, op de koffie:

“Het werken in de natuur heeft me veel gebracht. Als ik me afvraag of ik binnen iets achter de pc ga doen of naar buiten ga, kies ik vaak voor het laatste. Ik kom nu veel meer buiten om te fiesten of te wandelen en dat doet me erg goed.” (juni 2020)

Ambulant begeleider, na afsluiten van een traject met een deelnemer:

“Ik wil je hartelijk bedanken voor je inzet en betrokkenheid. De plek die je hem bood is eentje die hij eerder nooit gehad heeft, waar hij zo zichzelf mocht zijn en op jou durfde te vertrouwen. (…) dat is een mooie ervaring die hij heeft opgedaan.” (mei 2020)

Begeleider bij instelling voor beschermd wonen:

“R. vind het werken bij jou ontzettend leuk” (juli 2019)

Participatiecoach bij grote zorginstelling:

“Vanuit mijn functie als participatiecoach ben ik regelmatig op zoek naar een goede passende daginvulling voor mensen met verschillende soorten beperkingen. Deze doelgroep behoeft in verschillende mate aansturing maar ook de omgevingsfactoren zijn van groot belang. Met Aad ben ik in contact gekomen omdat ik specifiek zocht naar een werkplek in het groen voor een jongeman met ASS. Begeleid kunnen werken in de natuur, prikkelarme omgeving en een kleine groep zijn daarin de juiste voorwaarden gebleken. Er is verdieping in de doelgroep en er is ruimte voor een gesprek wanneer dit nodig is.” (januari 2018)

Willie, moeder van jongeman (22 jaar):

“Onze zoon is twee weken geleden gestart en hij heeft het al erg naar zijn zin. We hadden gedacht dat het wel flink wennen voor hem zou zijn maar dat is ons 100% meegevallen. Hij had een behoorlijke tijd weinig gedaan en dat is toch niet echt te merken. Hij staat ’s morgens makkelijk op en gaat vrolijk de deur uit. We merken dat hij nu al beter in zijn vel zit.” (augustus 2017)

Begeleidster van Siza:

“Een maand geleden is een cliënt van ons gestart met dagbesteding bij Natuurzorg Veluwe-Vallei. Sinds hij begonnen is, heeft hij veel meer te vertellen. Het werken in de natuur geeft hem veel nieuwe indrukken. Hij vertelt bijvoorbeeld over herten in het bos, over afval langs de Nederrijn en dat mensen er barbecueën en zwemmen. Hij vertelt hier uit zichzelf over en legt dan soms bruggetjes. Daardoor kwam ik er zelfs achter dat hij vroeger wedstrijdzwemmen heeft gedaan. Leuk!” (juni 2017)