Onderhoud van wandelpaden op de Veluwe

Op de Veluwe liggen honderden wandelpaden voor eindeloos wandelplezier. Maar die paden hebben wel regelmatig onderhoud nodig.

Dit voorjaar is het nog nooit zo druk geweest in de Nederlandse natuurgebieden. Er wordt volop gewandeld, gefietst en gesport. Al die paden hebben geregeld onderhoud nodig om te zorgen dat ze niet dichtgroeien. En dat is een prima klus voor deelnemers van Natuurzorg Veluwe-Vallei!

Help je mee om de wandelpaden begaanbaar te houden? Met een donatie van 25 cent per strekkende meter kunnen wij een hoop werk verzetten. We snoeien overhangende takken weg en verwijderen ‘opslag’ van nieuwe boompjes en struikjes net naast het pad.

Loop je ergens letterlijk tegen de overhangende takken aan? Laat het ons weten! Als we veel meldingen krijgen, gaan we overleggen met de terreineigenaar en proberen we ook daar aan de slag te gaan.

Natuurzorg Veluwe-Vallei biedt werkplekken in de natuur voor mensen die kwetsbaar zijn gebleken in de samenleving. Samen zorgen we voor mooi onderhouden bos, een open heide en begaanbare paden.

Schaftwagen van Natuurzorg Veluwe-Vallei